Sophos - Security Made Simple

Sophos antivirus skyddar företag och anställda mot nutidens mest avancerade cyberattacker. Den komplexa tekniken övervakar, förhindrar och stoppar attacken redan innan den skett.  

Sophos Central erbjuder den ultimata molnhanteringsplattformen för alla dina Sophos produkter, inklusive XG-firewall. Sophos använder sig av Synchronized Security som tillåter produkterna att kommunicera med varandra för att arbeta smartare tillsammans. Här hanteras de mest tidskrävande arbetsområdena inom IT-säkerhet, där företagsnätverk och databaser styrs och kontrolleras via en och samma plattform.

Boka demo

Säker från alla nya och befintliga hot med Deep Learning

Många av dagens moderna antivirussystem använder sig främst av Machine learning. En teknik som går ut på att analysera cyberattackers skadliga kod, genom insamlad data. Viruslogiken analyseras och hjälper systemet att känna igen framtida, liknande attacker, så att de kan stoppas i realtid.

Deep learning som Sophos använder är en betydligt mer avancerad och komplex AI-lösning som effektivt stoppar attacken, redan innan den skett. Systemet behöver alltså inte känna igen den skadliga koden sedan tidigare för att förhindra cyberattacker och intrång.

Återställ krypterade filer

Cryptoguard ger dina servrar maximalt skydd genom att ständigt ta snapshots av företagsinformation och viktiga filer. Om ditt nätverk skulle bli utsatt för någon typ av ransomware attack där filer krypterats, görs en tillfällig kopia på den lokala enheten. Viruset raderas och kopian återställs, utan att organisationen påverkas i det dagliga arbetet.

Skydda känslig information och GDPR

Skydda känslig information, kunduppgifter och GDPR-filer med Sophos Data loss prevention. Förhindra obehöriga från att skicka vidare information eller spara ner filer genom att kontrollera hanteringen. Styr vilka som har tillgång till material och blockera möjligheten att exportera känslig information.

E-mail säkerhet

Sophos email protection använder den främsta och mest effektiva anti-ransomware-tekniken på marknaden. Email protection stoppar även phishing, skadlig kod, intrång, spam, skräppost och andra attacker riktade mot din inkorg.  

Sophos inkluderar även utbildning inom cyber-säkerhetsmedvetenhet, där anställda får träning och kunskap för att känna igen och agera på dagens avancerade cyberattacker.

Blockera hemsidor och skadliga program

Skydda dina anställda från skadliga hemsidor och olämpliga program genom att styra och kontrollera vad som får nyttjas, på respektive enhet. Du kan även blockera applikationer som inte utgör ett hot, men som du anser ej är lämpliga på kontorstid.

Sophos XG Firewall

Sophos brandväggsrapportering ger dig insik i hot, misstänkt trafik, användaraktivitet, nätverk och är utformad för att identifiera skadlig kod på detaljerad nivå. Gränssnittet tillåter dig att skapa egna rapporter och vyer vilket ger dig en tydlig överblick över företagsnätverk och databas.

Funktioner som VPN, SSL Decrypt, SD-WAN, Email, Web, Intrusion prevention, segmentering av nätverket, utifrån zoner, användare, enhet och appar är självklara funktioner i brandväggen. Sophos har dessutom en av de säkraste antiviruslösningar inbyggd i brandväggen, där all trafik analyseras med hjälp av AI-lösningen Sandstorm.

Brandväggarna kommer i olika storlekar, format och hastigheter för att på bästa sätt kunna matcha den mindre såväl som den större organisationens behov.

Säker med Sophos VPN

Sophos Connect erbjuder en intuitiv och säker VPN-anslutning som är lätt att distribuera och konfigurera. Din information krypteras och skyddar din integritet på alla offentliga nätverk, vilket gör att du kan känna dig säker - oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontor.

Har du ingen egen IT-avdelning och behöver hjälp med IT-säkerhet?

Att skydda sig från dagens cyberattacker och befintliga hot är någonting alla bör ha tillgång till, oavsett företagsstorlek. Pia Relations tillsammans med Sophos erbjuder en MTR (Managed Threat Response) lösning som innebär att vi finns här för er som ett externt IT-team och hjälper er att bevaka och skydda er IT-miljö.  
Vi gör jobbet, men du äger besluten. Det betyder att du kontrollerar hur och när potentiella incidenter eskaleras, vilka åtgärder (om några) du vill att vi ska vidta och vem som ska inkluderas i kommunikationen. Vecko- och månadsrapporter ger dig information om vad som händer i din miljö och vilka åtgärder som har vidtagits för att skydda dig.

Kom igång med Sophos

Boka möte - vi går igenom behov och kravställning.

Konfigurering av IT-miljö. Ni är redo och kan surfa säkert på 15 min!

Kontakt