Skräddarsy ditt CRM

Termen CRM är mer ett samlingsverk av normer snarare än ett system eller en plattform och precis som att organisationer skiftar i bransch, storlek och omsättning så bör även CRM-lösningar göra det.

Du kanske arbetar på ett stort globalt bolag? Ett nystartat mikroföretag? Eller någonting däremellan? Förmodligen så ser er kundresa och era interna processer olika ut och därmed även era behov. Det är här skräddarsydda CRM-lösningar kommer in i bilden.

Ett CRM-system innehåller ofta många funktioner, och ni kanske upptäcker att ni inte behöver alla?  Eller så behöver ni flera? Anpassningar görs oftast i kombination med att skapa användarvänliga lösningar för att alla anställda och kunder enkelt ska kunna använda systemet utan att behöva vara en teknisk expert.

När vi pratar om att skräddarsy systemet så betyder det i praktiken att man anpassar systemet genom att enkelt förklarat, implementera eller tar bort funktioner i den faktiska vyn. Du kan jämföra det med ett blankt papper, här kan du rita och sudda och välja exakt hur du vill att allt ska se ut och fungera. Du kanske vill ha en grön knapp för att förutse vilka leads som kommer att konverteras till affärer, vilka svar som hjälper till vid kundservice, eller hur många mejl som öppnats i er senaste kampanj? Det finns en uppsjö av olika funktioner som kan anpassas efter era unika behov, det är nästan bara fantasin som sätter stopp här.

Företag gör klokt i att se över sitt system då och då. Fungerar det som det ska? Är kunder och anställda nöjda? Eller finns det viss manuell administration som tar onödigt låg tid? Om så är fallet bör ni ta en funderare på hur mycket tid och kostnad ni skulle spara om ni åtgärdade problemet med en långsiktigt anpassad lösning.

Ladda hem checklista för CRM

Ange dina kontaktuppgifter

Jag har läst och accepterar hur Pia hanterar personuppgifter

Vi använder oss inte utav nyhetsbrev så du kan vara lugn, vi kommer inte att attackera din inkorg :)

Tack för ditt intresse. Vi återkopplar snarast =)
OJ! Något gick fel. Försök igen eller kontakta oss på support@piarelations.com