Den långa storyn.

Pia Relations grundades av Henrik Lindgren Jesper Sörman & Sebastian Gidlöf. Till en början var företaget mest som ett sidoprojekt, men det skulle snart bli ändring på det..


Allting började under studietiden då Henrik utbildade sig till CRM-konsult. Under den här tiden arbetade han även extra som säljchef på ett säkerhetsbolag, där han under en längre tid observerat att det inte fanns något CRM-system försäljarna att arbeta i. Detta var någonting han reagerade på då möjligheten att cross-sälja och effektivisera processerna blev svårt. Han valde då att kommunicera möjligheterna med att ta in ett CRM-system till ledningen, som dessvärre snällt men bestämt tackade nej.

Henrik bestämde sig då för att ta saken i egna händer och började utveckla och implementera ett eget CRM-system, bara för sin egen skull. Detta upptäcktes snabbt utav en av säljarna på bolaget, Jesper Sörman som omedelbart såg värdet i detta. Efter en del research och dialoger föddes idén, Jesper och Henrik skulle starta ett eget företag och hjälpa organisationer att utvecklas med hjälp av CRM-lösningar och konsultering. Företaget grundades och fick namnet Pia Relations, Jesper sa upp sig från jobbet och började studera till CRM-konsult och Henrik tog ett nytt jobb som Technical Pre-sale för att skaffa sig mer kunskap kring IT-säkerhet.

Under Jespers studietid träffade han klasskamraten Sebastian Gidlöf. Sebastian hade tidigare arbetat med att sälja och rita kök, där även han hade saknat stöd av smarta CRM-lösningar i jobbet som säljare.

"Detta var någonting han reagerade starkt på då möjligheten att cross-sälja och effektivisera processerna blev svårt"Samtidigt började deras företag, Pia Relations, att ta fart. Bolaget började få in förfrågningar av organisationer som var i stort behov av CRM-experter. 2018 bestämde sig Henrik och Jesper för att satsa helhjärtat. Henrik sa upp sig från arbetet som Technical Pre-sale och Jesper arbetade vid sidan om sina studier.

Efter en tid på yrkeshögskolan så var det dags för Sebastian Gidlöf att ha praktik, vilket han valde att göra på Pia Relations tillsammans med Henrik och Jesper. Detta ledde till att Sebastian 2019 klev in som delägare i bolaget.


Nu började en hektisk period med fler förfrågningar, kunder, nytt kontor och fler kollegor.

Målet inom bolaget har alltid varit att komma ut till kunden och visa på värde snarare än att gå med vinst. Pia Relations vill skilja sig från resterande CRM-företag genom att visa på stort engagemang i varje projekt och därmed även utmana kunden. Som CRM-konsult är det viktigt att förstå kundens behov och ge förslag på effektiva lösningar som gynnar kunden och underlättar verksamheten.

Med det här mantrat i ryggen så har Henrik Jesper och Sebastian nu några år senare lyckats bygga upp ett fantastiskt litet team som bara växer med säljorganisation, konsulter, marknadsavdelning, utvecklare och till och med ett kontor i Thailand där Henrik i dagsläget arbetar. Från ett sidoprojekt till ett växande bolag, to be continued..

Få hjälp med Salesforce idag.
Kontakta oss direkt eller maila någon av våra konsulter.
Våra konsulter

Våra Partners

>