Systemintegrationer som hjälper din säljorganisation
Blogg
|
3 minuters läsning

Systemintegrationer, låter det spännande? Kanske inte. Men vi kan lova dig att systemintegrationer betyder både pengar att spara och vinster att hämta!


Någonting som vi ofta märker i början av ett projekt hos kund, är att kunden missat chanser till up-selling och cross-selling, vilket i nio fall av tio beror på bristande information av data. Man har helt enkelt inte koll på all relevant kundinformation, vilket gör det svårt att förändra eller förbättra köpprocessen.  


Varför missar företag chanser till up-selling och cross-selling?

Anledningen till missar av affärsmöjligheter handlar oftast om att man arbetar i flera olika system. Detta i sin tur leder till att helhetsvyn av kunden blir svårtolkad och att försäljningstrender blir tidskrävande att jämföra.

Hur registrerar ni ordrar? Hur gör ni vid spontana arbetsordrar? Hur mycket tid lägger ni på det?

Flertalet organisationer arbetar dagligen i olika separata verktyg för att registrera ärenden och händelser rörande sin kund. Man arbetar i verktyg som, mejl, ordersystem, kunddatabaser, Excel, EPR-system, faktureringssystem och så vidare, för att ibland då och då även anteckna ordrar i mobilen eller på papper.

Det är inte undra på att det blir svårt att hålla koll på alla sina kunder då.


Så hjälper systemintegrationer er att öka försäljning och kundnöjdhet

En tydlig överblick över försäljningen är a och o när det kommer till up-selling och cross-selling.

Vi vill alla vara i top of mind hos kunden, där önskvärd service och relevant information kommuniceras. Man vill inte komma en vecka för sent när ett licensavtal löpt ut, för att sedan upptäcka att kunden bytt leverantör i brist på kontakt från säljaren.

Lösningen på detta stavas systemintegrationer, vilket betyder att man integrerar alla organisationens användbara system i ett enda CRM. Därefter rensar man upp och sorterar all data så att de olika verktygen kan arbeta i samklang med varandra. Att mappa upp och organisera all kundinformation så att den tydligt syns på en enda plattform gör det betydligt enklare att både mer-sälja och cross-sälja.

·       Fullständig kundöversikt.

·       Kontroll på köpresan.

·       Realtids- och faktabaserade insikter.

·       Minska risken för utebliven fakturering.

·       Tidseffektivt och användarvänligt.


Förutom att systemintegrationer är en viktig del i er försäljning, för att ni ska kunna leverera uppdaterad, personlig och relevant information till era kunder. Så har det även en stor påverkan på administrering och rekrytering.

Integrationer hjälper dig att spara tid och pengar vid rekrytering

Enligt författaren och forskaren Malin Lindelöw kan en felrekrytering kosta mellan 250 000 och 1 miljon kronor. Det är kostnader som intervjutid, upplärningstid, överlämning, introduktion med flera. Helt enkelt, förlorad arbetstid.  

För att eliminera risken till felrekrytering, och hjälpa den nya säljaren att komma in i arbetet så snabbt som möjligt krävs det lättanvänd information.


Den nya säljaren ska enkelt kunna se:

·      Leads och befintliga kunder.

·      Kontakter och kontaktpersoner.

·      Företag och affärsmöjligheter.

·      Avtal och tidsbild.

·      Aktiviteter.

·      Total offerstock och öppna affärsmöjligheter.

·       Fas i försäljningscykeln.

Genom tydlig och användbar information får den nya säljaren tillräckligt med kundinformation för att snabbt komma in i arbetet, samtidigt som denne får en positiv upplevelse av överlämningen och sitt nya distrikt. Företaget kan då snabbare se resultat för att sedan utvärdera sin rekrytering.

För att summera..
‍‍

Förutom att det självklart är enklare för alla anställda att arbeta i ett system istället för flera, så kommer ni ha tillgång till samlad kundinformation. Vilket direkt ger er större chanser till up-selling och cross-selling.  Ni eliminerar även risken för utebliven fakturering och vid en säljrekrytering snabbar ni på upplärningstiden och kan därmed utvärdera er rekrytering i ett tidigare stadie.

Systemintegrationer är helt enkelt till för dig som bryr dig om din kund, köpresan och säljorganisationens vidare resultat. Här finns det som sagt pengar att spara och vinster att hämta!