CRM som skapar kundservice i världsklass
Blogg
|
2 minuters läsning

Kundservice- ett ord som väcker mycket känslor. Bra eller dåliga känslor? Vi har nog alla stött på båda delarna.

Idag strävar alla moderna företag efter goda relationer med sina kunder, man vill ha återkommande kunder, kunder som rekommenderar och recenserar. Men hur uppnår man då detta? Och varför misslyckas många inom just kundservice?

Företag lägger mycket energi , strategi och pengar på försäljning och marknadsföring, i syfte att driva in nya kunder och att sälja mer.

Men vad händer om man inte lägger lika mycket energi på sina befintliga kunder? Missnöjda kunder är inte återkommande och dom kommer förmodligen att berätta om sin dåliga upplevelse för både vänner och bekanta. Du vet uttrycket word of mouth, som handlar om att man lyssnar på sina vänners åsikter.

En stor anledning till att företag misslyckas handlar om överbelastning och dåliga system. Detta resulterar i långa kötider, för mycket irrelevant information från telefonsvararen och långa steg med olika knappval. När man slutligen kommer fram till kundservice så finns det inga registrerade ärenden, vilket gör att man gång på gång får berätta sin historia för olika personer. Denna kundservicemardröm väcker förmodligen både ett och två minnen.


Men kommer du ihåg den gången du fick bra service? Hur gick det till?


Snabb, tydlig och trevlig service börjar med människan, men för att denne ska få rätt förutsättningar så krävs ett effektivt CRM-system. CRM sätter grunden för reducerad kötid, ökad agent-produktivitet, lättnavigerade plattformar och goda kundrelationer. Därför gör företag klokt i att investera minst lika mycket energi och pengar på sin kundservice, och de befintliga kunder man redan har. Detta kommer i längden att generera både fler och gladare kunder samtidigt som det underlättar för servicepersonalen!

Nedan har vi listat några funktioner som kan komma att vara till stort stöd för kundtjänstavdelningen.

Live chat och chattbots – Kunder får den hjälp de behöver när som helst, oavsett tid på dygnet.

Automatiserade svar – Återkommande frågor varje dag? Skapa automatiserade svarsmejl med rätt information, för att effektivisera tid.

Knowledge Base – Samla all information i din databas på alla klienter, så att ditt serviceteam vet vem kunden pratat med och vad som skett i tidigare ärenden.

Visuell köhantering – Få en tydlig bild av varje kunds aktivitet genom visuell köhantering på alla plattformar, såsom webbchatt och sociala medier.

Portaler- Engagera era kunder med hjälp av lättnavigerade portaler och forum.

E-postmallar – Följ upp kunder som du inte har hört ifrån på ett tag mede-postmallar som är enkla att både skicka och spåra.

Vi på Pia anser att god kundservice är av yttersta vikt oavsett litet eller stort företag. Är du nyfiken på hur din verksamhet kan utveckla sin effektivitet och sitt kundbemötande?

Kontakta oss så hjälper vi er med kundservice av världsklass!